Tip om hoger te scoren met je website: Google is een mol!

de mol blind google copywriting

Sommige mensen, niet alle mensen, maar vooral mensen die bekommerd zijn om hun online-aanwezigheid, vragen mij weleens hoe zij ‘beter’ en ‘hoger’ kunnen scoren in Google. Met andere woorden: hoe krijgen we die website bovenaan in de zoekresultaten als iemand een zoekwoord intikt dat te maken heeft met onze dienst, product, bedrijf, organisatie …?

Ik heb zo’n donkerblauw vermoeden dat er een causaal verband bestaat tussen het kopen van Google Adwords en het scoren in zoekresultaten, maar dat zullen de Googles van deze wereld uiteraard ontkennen. En dan nog, Adwords of niet, alles start met een geoptimaliseerde website waar alle SEO-trucjes zijn op toegepast.

Uitweiden over het optimaliseren van een webpagina zou ons te ver leiden (googel maar eens ‘SEO‘). Eén iets wil ik hier wél belichten: Google is zo blind als een mol.

De befaamde zoekrobot ziet namelijk geen beelden. Dat is gek in een internetwereld die draait op het visuele. Google gaat gewoon voorbij aan die prachtige foto’s en video’s op je site. Maar natuurlijk horen die bij een goede webpagina.

Hoe laat je de zoekrobot die beelden dan zien? Elke afbeelding op je website heeft een naam en een alt-tekst. En die worden wél gelezen door Google. Overigens gebruiken ook surfsystemen voor blinden en slechtzienden die achterliggende teksten.

Het komt er op aan elk beeld op je site een duidelijke naam te geven (niet ‘img_144.jpg’, maar ‘demol.jpg’) én alle alt-teksten in te vullen. Kies voor teksten die uniek zijn en verband houden met wat jij doet. Doe dit consequent, overal en altijd. Het is een monnikenwerk, maar het helpt om hogerop te komen. Dus: verzorg je alt-en (of laat ze verzorgen).

Eén gedachte over “Tip om hoger te scoren met je website: Google is een mol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een voorbeeld van een melding op de hele site. Je kunt deze tekst wijzigen of verwijderen in het Aanpassingsmenu onder 'Winkelmelding' Sluiten